Import productfeeds

Razendsnel importeren van productfeeds is de kracht van Ayoba import. Verschillende formaten en ook ondersteuning voor .zip en ftp

Import datafeed systeem

Het import systeem importeert razendsnel feeds van verschillende formaten en grootte. De feed van Otto is een xml bestand van 892Mb, het productfeed systeem verwerkt dit bestand in 136 seconden. De feed van Asos is een gezipt bestand van 48Mb, het uitpakken en verwerken van het daadwerkelijke 1Gb grootte bestand is in 143 seconden gedaan. Het .csv bestand van Topshoe is 87Mb groot en is in 77 seconden verwerkt. Het .csv bestand van Ulla Popken van 27Mb groot is zelfs al in 5 seconden verwerkt. 

Deze snelheden zijn ongekend en worden niet met een WP All import / Cron job oplossing bereikt.  

Productfeeds toevoegen

Iedereen die met productfeeds heeft gewerkt, weet dat er geen enkele productfeed hetzelfde is. Elk affiliate netwerk kent zijn eigen veldnamen toe. Ook per webshop wil de veldnamen definitie sterk verschillen. Buiten dat wordt niet door elke webshop de juiste data in de juiste velden geplaatst. Ook de inhoud van feeds verandert met de tijd.  

Het komt ook regelmatig voor dat feeds tijdelijk niet beschikbaar zijn of dat de feed door een fout aan de kant van de webshop of affiliate network velden mist of een aanzienlijk aantal producten mist. Op basis van ervaring is met veel zaken rekening gehouden in het import systeem. 

Het werken met productfeeds is een bekende frustratie die regelmatig terugkeert. 

T-SQL of maatwerk

Heb je kennis van T-SQL (de database programmeertaal van Microsoft SQL Server) dan kan je het importeren van datafeeds zelf doen. Bij het ontbreken van die kennis, betekent dit maatwerk. Zoals op genomen in de prijslijst betekent dit €50 per extra aan te sluiten webshop. Een cursus T-sql of het opleiden van een developer behoort ook tot de mogelijkheden.

Functionaliteiten productfeed import

}

Interval

Het systeem is ingesteld dat het elk kwartier de verlopen productfeeds gaat ophalen. De starttijd voor het ophalen en verwerken kan per individuele feed ingesteld worden.

Mail

Elke verwerking van een productfeed kan per mail gestuurd worden. Standaard staat ingesteld dat er een mail wordt verstuurd als er fouten optreden bij het ophalen en/of verwerken.

Scraping

Bij het ontbreken van een productfeed of bepaalde gewenste data kan een scraper ontwikkeld worden. Deze werkt verder hetzelfde als het importeren van een feed. 

Affiliate netwerken of rechtstreeks

Met alle feeds van de affiliate netwerken kan het systeem overweg. Meerdere velden kunnen samengevoegd worden of nog gesplitst worden. Affiliate urls toevoegen aan rechtstreekse feeds is mogelijk.

Images downloaden en bewerken

Eén of meerdere plaatjes kunnen per product verwerkt worden. Deze images worden opgeslagen op de server in een ingestelde grootte. Ook het toekennen van een watermerk of een thumbnail is mogelijk.

Errors

Het wordt bijgehouden als het ophalen of verwerken van een productfeed mislukt. Het is in te stellen hoe vaak het ophalen opnieuw geprobeerd moet worden. Standaard is dit 4 maal.

~

Voorkomen van foute import

Instellen van een minimum aantal producten dat aanwezig moet zijn in een feed. Indien er minder producten aanwezig zijn, wordt de inhoud van de feed niet verwerkt naar de website toe.

Formaten

XML, CSV en JSON worden ondersteund. Bij CSV kan elke gewenste seperator en tekst identifier ingesteld worden. Zipfiles worden herkend en een FTP locatie met naam / wachtwoord is mogelijk.

Bijwerken van de website

Standaard wordt elke nacht de data op de website bijgewerkt. Alle data uit de productfeeds wordt in één keer verwerkt en vervolgens wordt met de ingelezen data de zoekmachine bijgewerkt.