Affiliate CMS

Stel met het affiliate CMS productfeeds opnieuw in, normaliseer ingelezen data en optimaliseer friendly urls en teksten ten behoeve van SEO strategie.

Bouw een categorie structuur

Maak een categorie structuur tot maximaal 4 lagen diep. De producten uit de productfeeds worden met de categorie van de webshop gekoppeld aan de zelf gemaakte categorie structuur. Categoriën in de productfeeds die nog niet bekend zijn bij de software worden aangeboden om alsnog gekoppeld te worden.

Normaliseer merken

Bepaal de merken die getoond worden op de website. Koppel misspellingen of soortgelijke merken uit de productfeed aan de merken op de website. Koppel makkelijk merken waarbij webshops verschillende leestekens gebruiken, zodat deze producten in de zoekmachine als één merk verschijnen.

Normaliseer eigenschappen

Eigenschappen die in de productfeeds worden meegegeven kunnen genormaliseerd worden. Veel gebruikte eigenschappen bij mode zijn: kleuren, materialen en maten. Elke webshop heeft andere termen voor bepaalde eigenschappen. Met normaliseren zorg je dat onder de kleur “Multicolor” ook de termen Beige multi, combi, dessin, diversen, veelkleurig etc. etc. vallen. Deze worden door de software op basis van de data uit de productfeeds gesuggereerd.

Beheer productfeeds

Vanuit het CMS zie je direct wanneer een feed voor het laatst is ingelezen. Het (de) activeren van feeds vind ook plaats in het CMS. Verder kan hier ook het interval van inlezen, fouten en het minimaal aantal aanwezige producten ingesteld worden. Bekijk het import van productfeeds voor meer info over de functionaliteiten van importeren. 

Beheer pagina’s en menu’s

Een prijsvergelijker website bestaat minimaal uit een aantal standaard pagina’s. Daarnaast kunnen er extra templates toegevoegd worden die gebruikt kunnen worden voor het toevoegen van content of bijvoorbeeld het maken van speicifieke landing pages. Per pagina kan de basis (meta) gegevens, de content en alle labels gewijzigd worden. Je hebt totale controle over de content van de website.

Er zijn vooraf oneindig aantal menu’s te definieren. In het CMS kan elk menu afzonderlijk gevuld en gewijzigd worden. 

 

Friendly urls

Van elke mogelijke zoekcombinatie is een friendly url te maken met de benodigde meta informatie. De mogelijkheden zijn oneindig. Per friendly url kan vrije html tekst, een banner eventueel met link opgenomen worden. Er is gekozen voor een aparte banner image en url van de SEO tekst waardoor deze op een andere locatie binnen het zoek resultaat getoond kan worden.

Het is mogelijk om friendly urls te groeperen, hiermee kan overzicht bewaard blijven bij grote aantallen friendly urls.